Сам Лайт -  ОСТРОВ ХЕЙЛИНГ ОБЕДИНЕНОТО КРАЛСТВО

Sam Light

Sam Light Back in Cape Town from Slingshot Kite on Vimeo.

HANGIN' IN HAYLING ISLAND UNITED KINGDOM
Спонсор: SlingshotO'Neill

Кой е Сам Лайт?  Аз съм от остров Hayling на южния бряг на Англия. Започнах с кайтбординга септември 2003. Винаги прекарвам времето си на слънце и вода, уейкбординг, сърфинг, за риба и плаване. Също обичам фотография, скейтборд, голф и пътуване с приятели.

Коя е любимата ти екипировка и защо? Кайтбординга е толкова разнообразен и всяка сесия може да бъде много по-различна - от разнообразните уреди в кайт парка, скачане на големи вълни използвайки ги, като кикери, гладка вода или яко фрийстайл състезание, така че аз обичам да използвам различна екипировка за различни дни. Asylum 141 е моят съвет за избор за всички условия с RAD или Shredtown автомати. RPM за уреди, снимки и каране, когато условията не са префектни, тъй като има голям ветрови диапазон и приятно последователно теглене, и Fuel за екстремен Big Air, кайтлупове и хардкор фристайл, когато условията са идеални, тъй като създава огромно количество енергия и поп. Whip е дъската на моите мечти за уейкборд.

Защо Slingshot? Продуктите и визията им се вписват най-добре на това как аз карам и това, че те искат да развиват спорта. Аз наистина харесвам как Slingshot винаги мислят напред за развитието на спорта и представят тази картина много добре на обществеността. Аз също така харесвам, че компанията има аспект към уейкборда, а аз също съм на това мнение и кабела ми помага много в кайтбординга.

Кафе или чай? Защо? Едно кафе сутрин, след това обилно количество чай през останалото време на деня. Ако трябва да избера едно от двете, то ще е чай. Обичам хубава чаша с чай.

Имате ли любима посока или карате и в двете?  Натурално аз съм "Regular", но се чувствам комфортно и в двете посоки към днешен ден. Аз всъщност мисля, че мога да направя повече трикове в другата посока. Карането на уейкборд много ми помогна за това и аз харесвам да уча трикове в обратната посока и след това  да ги правя в моята посока, защото така можете да научите за вашите лоши навици и грешки и да ги изчистите.

Ако можеше да срещнеш кралицата, какво би и казал? Следващият път аз ще си сложа монета от 50 пенса в джоба си и ще се чувствам удостоен, колко близо е главата и до мойте топки.

Какво предпочитате: "Политически коректен" или "Майната му на това, кажи го както е!"? Като един англичанин, аз винаги вярвам в политическата коректност. Но също така винаги ще го кажа както е. Аз не съм фен на някакви глупости.

И така, какво мислите за AirStyle? Всеки със собствените си предпочитания, но това не е моят стил! Аз мисля, че хората трябва да карат така, както желаят. Аз не вярвам, че трябва да се казва на хората, как те трябва карат кайт или кое е правилно и кое грешно. Аз не мисля, че AirStyle е бъдещето на нашият спорт или, че това ще привлече повече млади състезатели, които наистина да качват нивото и да получим уважение от други екстремни спортове. 

Дали кайта е по-добър от уейка? Кайта е толкова пристрастяващ и винаги ме държи да се върна към него, защото всяка сесия е различна, и всеки трик е различен, така че никога не ми омръзва. Те се допълват помежду си много добре,  карам кайт, когато има вятър, а когато няма вятър карам уейк, но не мога да кажа, че предпочитам едното или другото. Но, ако ме накарате да взема едното, щях да взема кайта! Аз наистина ползваам уейк, като уча нови трикове всяка сесия, особено по отношение на уреди, там винаги средата е една и съща, така че е много по-лесно да се научат нови трикове и каране по уреди!

Кой ти влияе? И защо? Всеки, който иска да развива себе си е прогресивен и иновативен. Аз харесвам да гледам хора, които правят нови трикове или прявят завършени трикове със собствен стил в кайтбординга и други екшън спортове като скейтборд и особено уейкборд. Наистина ме вдъхновява гледането на новата динамика на високо качествени видео клипове, което е в състояние да улови екшън кадри (особено в кайт) по нови начини, а това е по-голямо предизвикателство, отколкото действителното извършване на трика. Карането с моите приятели винаги ми влияе, ние естествено се стремим да се усъвършенстваме, гледайки се взаимно учейки нови трикове.

Извикайте: Всеки, който ми помогна да стигна до където съм днес! Родителите! Те винаги са ме насърчавали да правя това, което обичам. Моите приятели! Bully от CBK down on Hayling Island, който ми даде първата си дъска. Моите спонсори; O'Neill, и разбира се, че момчетата от Slingshot, благодаря ви, че ме взехте при вас!